Bij het produceren van elke nieuwe C2C Stairs trap wordt er gekozen voor een verantwoorde houtsoort. Hier treft u informatie aan over de houtsoorten die momenteel tot de keuzemogelijkheid behoren.

 

HOUTSOORTEN

BAMBOE

 

Bamboe: de snelst groeiende plant ter wereld Vanwege de snelle groei wordt reuzenbamboe verbouwd zoals een landbouwgewas: de jaarlijkse oogst van de volwassen 4-5 jaar oude stammen (tropisch hardhout is vaak pas na 80 jaar kaprijp!) zorgt voor een stabiel inkomen voor de boeren, en stimuleert zelfs dat de plant nog sneller gaat reproduceren. In tegenstelling tot tropisch hardhout vindt er dus per definitie geen ontbossing plaats bij de productie van MOSO bamboe producten!

 

Meer informatie (PDF)

RUBBERWOOD

 

Rubberwood is afkomstig van

rubberbomen. Deze zijn massaal aangeplant in plantages voor het aftappen van latex (daar worden alle natuurlijke rubberproducten van gemaakt). Het hout wordt volledig gebruikt : het zwaardere hout om te verzagen voor meubel- en trappenhout.

 

Het hout van de rubberboom wordt pas gebruikt nadat de volledige cyclus van latexproductie afgelopen is, waar andere houtsoorten enkel gekapt worden voor het hout.

 

Meer informatie (PDF)

ACCOYA

 

Accoya®-hout is een kwalitatief hoogwaardig houtproduct dat wordt gemaakt van hout uit FSC gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen.

Het eindproduct is een milieuvriendelijk houtproduct met een duurzaamheid, maatvastheid en schoonheid die zelfs die van de beste soorten tropisch hardhout evenaren.

Accoya®-hout werkt nauwelijks en is door zijn specifieke eigenschappen zeer geschikt om buiten trappen te maken die blootgesteld zijn aan de weersinvloeden.

 

Meer informatie

© C2C Stairs®  by Sonnemans - Kruisstraat 12, 5768 RW  Meijel, +31 (0)77 466 28 70 - info@c2cstairs.eu

  